1ste Paasdag Paasbrunch bij Lo Solé

Onze Paasbrunch is helemaal vol gereserveerd.
Wij serveren onze Paasbrunch in onze zaak. In onze zaal (ingericht als restaurant) kunt u gebruik maken van onze lunchkaart.
Vanaf circa 14.00 uur hebben wij weer plek voor in onze zaak. Wij serveren lunch tot 16.30 uur en daarna tot 20.00 uur diner. 

2de Paasdag zijn wij normaal geopend van 11.30 tot 21.30 uur. 

Wij wensen iederen fijne en smakelijke Paasdagen toe!

Elke vrijdagavond Burgeravond met 2de burgermenu voor de helft

Elke vrijdagavond krijgt u het tweede burgermenu voor de helft van de prijs. Deze actie geldt ook bij afhalen.

*Classic Burger
*BBQ Burger
*Hawaii Burger
*Burger Special

Onze 100% beefburgers komen van de keurslager en worden lekker gegrild.
Ze worden geserveerd op een lekkere Italiaanse bol met verse steakfrites, rauwkostsalade en mayonaise.
Onze burgermenu's kunnen ook met een vegetarische burger besteld worden.
Al onze burgermenu's kosten € 10,50 

Lo Solé 5e bij IJsvakwedstrijden!!!!

Lo Solé uit Sevenum werd vijfde in de categorie Gouden IJscreatie. Inge Groenewegen, eigenaar van ijssalon Lo Solé: “We hebben net geen podiumplaats behaald, maar we zijn er zeker trots op. Het is een goede prestatie. Twee ijssalons uit Horst aan de Maas staan in de top vijf. Samen met mijn partner, mede-eigenaar Joep Minten, heb ik een mooie creatie gemaakt genaamd Pure Passie. We hebben gebruikgemaakt van passievruchtijs. Dit was een verplicht onderdeel. Ook hebben we pure chocolade gebruikt en onze passie erin gestopt.”

Minten vijftiende op Coppa d'Oro

Op de Mostra Del Gelato, een Italiaanse ijsvakbeurs in Longarone, heeft Joep Minten van IJssalon Lo Solé in Sevenum de vijftiende plaats behaald in de internationale ijsmakerswedstrijd. Samen met zo’n honderd andere deelnemers streed Minten om de Coppa D’Oro: het lekkerste ijsje van de wereld.

IJsbereiders van over de hele wereld maakten in deze 44e editie van de Coppa D’Oro ijs de typisch Italiaanse smaak Fiordilatte. Deze neutrale smaak is de basis voor ieder roomijs. Alle deelnemers maakten deze smaak ijs volgens eigen recept en werden beoordeeld door een vakjury.

Joep Minten werd vijftiende in het totale klassement. “Het was vooral een hele eer om tussen al die Italianen mee te doen aan deze wedstrijd”, vertelt Joep. “Italië is hét ijs-mekka en dan is het heel mooi dat we als Nederlanders kunnen laten zien dat wij ook goed ijs maken.” Zowel de eerste als de tweede plaats werd gewonnen door Italianen en er eindigde één Nederlander boven Minten op de twaalfde plaats.

Joep Minten werd niet alleen vijftiende in het totale klassement, hij behaalde ook de derde plaats in de top 3 van deelnemers onder de dertig jaar. “Die prijs wordt uitgereikt om de jonge deelnemers extra te stimuleren. Ik ben heel blij met die beker, maar de vijftiende plek in het totale klassement vind ik belangrijker. Ik ben heel trots dat ik tussen al die Italianen zo hoog ben geëindigd.”

De Mostra Del Gelato is een jaarlijkse ijsbeurs, waar Joep en zijn team ieder jaar naartoe gaan om inspiratie op te doen over alles wat met ijs te maken heeft. Sinds twee jaar doet hij ook mee aan de wedstrijd. Joep: “Vorig jaar viel ik net buiten het klassement, dus ik was er dit jaar ook wel op gebrand om het beter te doen.”

De smaak Fiordilatte wordt in Nederland nog niet zoveel gegeten. “Maar de Fiordilatte zit als basissmaak in al ons roomijs verwerkt, dus klanten van Lo Solé hebben er al kennis mee gemaakt. Ik zal het daarbij ook als neutrale smaak toevoegen aan de ijsvitrine,” aldus Joep.

Vier Nederlanders in top-30 Coppa d’Oro

LONGARONE – Op de Mostra Del Gelato (MIG) deze week in Longarone streden 101 ijsbereiders van over de hele wereld om de Coppa d’Oro: hét lekkerste ijsje van de wereld. De smaak die centraal stond op de Italiaanse vakbeurs, was de typische Italiaanse smaak Fiordilatte. Het lekkerste melkijsje werd gemaakt door Enrico de Giusti uit het Italiaanse Padova.

Ook de tweede prijs ging naar een Italiaan: Massimo Beldan uit Mira. Brons ging naar de Spanjaard Remo Renato Oscar Bortot uit Caceres.

Nederlanders
De eerste Nederlander op de lijst is Carlina de Lorenzo, mede-eigenaresse van Roberto Gelato in Utrecht. Zij staat op de 12e plek. Joep Minten van IJssalon Lo Solé uit Sevenum scoorde de 15e plaats. Verder behaalden Romana de Lorenzo (Venezia Oudegracht, Utrecht, plaats 21) en Cafetaria Nijenhuis uit Lemele (nummer 30) de top-30.

Ook werd er een top-3 samengesteld van deelnemers onder de 30. Hier behaalde Joep Minten de 3e plaats.